14.10.2024 20:13

Pouť do Staré Boleslavi 2024

V sobotu 28. září 2024 jsme se jako zástupci župy Velehradské vypravili do Staré Boleslavi na národní Svatováclavskou pouť v den výročí úmrtí patrona českého státu- sv. Václava. Naší župu reprezentovali 4 orelské prapory. Mši svatou celebroval arcibiskup J. Graubner. Významnou úlohu v letošním programu sehrála orelská stráž, která doprovázela relikvii sv. Václava do kaple baziliky sv. Václava a zástupci Orla nesli obětní dary

Guvernérem České národní banky byl představen nový svatováclavský dukát, který bude součástí zlatého pokladu čítajícího v současnosti 40 tun zlata a který se má do 4 let rozšířit na 100 tun zlata - takže až se na Velký pátek budou otevírat hory tak snad nějaký poklad uvidíme.

Arcibiskup J. Graubner se ve svém kázaní zaměřil na děti, jejich výchovu, cestou životem, příkladem rodičů při jejich výchově a zodpovědnosti za budoucnost, aby další generace na nás vzpomínali s vděčností. Protože asi jen tak se uchová tradice slavení české státnosti, kdy musíme uchovat vzpomínku na toho, který stal u zrodu českého státu, sv. Václava.

Ing. Tomáš Konvička, praporečník jednoty Orla Staré Město

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město